Akkreditált műszerkalibrálás és vizsgálat


Légnedvesség ( páratartalom ) eloszlás vizsgálat

Akkreditált vizsgáló laboratóriumunk vállalja hőmérsékleti- és páratartalo  terek légnedvesség eloszlás, valamint időbeni stabilitás vizsgálatát. A vizsgálatot a vonatkozó DKD ajánlásoknak, valamint a vevő igényeinek megfelelően végezzük üres, vagy rakománnyal töltött kamrákban, terekben. Páratartalom érzékelőinkkel, adatgyűjtőinkkel az Önök igényei szerint meghatározott térbeli pontokon tudunk egyidejűleg mintákat venni, adatokat gyűjteni.

Adatgyűjtőink mintavételezésének idejét az igényel vizsgálatokhoz állítjuk, mért és eltárolt adatokat, a vizsgálati jegyzőkönyvben közöljük számszerűsített formában táblázatba rendezve és színes grafikonon ábrázolva.
 

Vizsgálati jegyzőkönyvünk alapján Önök pontos képet kapnak az adott tér vagy vizsgált eszköz minden vizsgált pontjának hőmérsékleti  változásairól.

Légnedvesség  eloszlás vizsgálat:


- klímakamrák
- hő-sokk kamrák
- só és porkamrák
- hőlégszekrények
- mélyhűtők, hűtőszekrények, hűtőszobák
- sterilezők, autoklávok
- raktárak és egyéb klimatizált helyiségek
- hő-alagutak, alagútkemencék
- izzítókemencék,
- szárítókemencék
 

Kollégáin szívesen nyújtanak segítségét az Önnek  legmegfelelőbb vizsgálati módszer kidolgozásában, az adott tér és a felhasználási szokások ismeretében.
Kérje szakvéleményünket az info@muszerkalibralas.hu email címen
 

Különbség kalibrálás és vizsgálat között:

A  kalibrálást egyetlen térbeli ponton végzik el, és a mért érték a pillanatnyi metrológiai jellemzőkre vonatkozik.
Ezzel szemben a vizsgálat a mérendő tér legalább kilenc térbeli pontján elhelyezett adatgyűjtők hosszú idejű mérésével történik. A mért értékeket mind térben, mind időben összehasonlítjuk. Az egyes hőmérsékleti- és légnedvesség terekben, raktár helyiségekben több %rH különbség is felléphet az adott térbeli pontok között. Elképzelhető, hogy bizonyos helyeken a  légnedvesség értékek átlépik a határ értékeket, így veszélyeztetve az elhelyezett árú, termék épségét, megbízhatóságát.
A pontos légnedvesség eloszlás jegyzőkönyv alapján megrendelőink megelőző, vagy helyesbítő intézkedéseket tehetnek termékeik megóvására, vagy igazolhatják, hogy az adott termék sérülését nem a mért tér okozta.
Ezzel szemben a kalibrálás, amit általában az adott tér érzékelőjénél végeznek, csupán az elhelyezett érzékelő pontosságáról ad pontos képet.

 

  Oldaltérkép